Nieuwsflits April 2021

Geplaatst op

quercus1.jpg

Nieuws

Almere, April 2021

Beste medebewoners,

Het jaar 2021 is al weer enige tijd aan de gang, maar het Corona virus heeft ons nog vast in de greep. We mogen nog steeds weinig doen en we snakken er naar om weer eens een terrasje te kunnen pakken, lekker uit te eten te gaan of heerlijk op vakantie naar zonniger oorden te gaan.

We hebben gelukkig de afgelopen periode wel kunnen gebruiken om ons mooie appartementen complex te verbeteren en te verfraaien.

Graag wil ik langs deze weg, u allen hartelijk bedanken voor de prettige wijze waarop u heeft meegewerkt om de werkzaamheden te laten slagen. Hierdoor kon alles volgens plan verlopen en waren we soms sneller klaar dan verwacht.

Vervanging rookgaskanalen

De rookgas kanalen zijn vervangen en halverwege april voldoen ook alle CV installaties aan de huidige normen en zijn deze voorzien van terugslagkleppen. In mei zal de afsluitende actie plaats vinden namelijk het plaatsen van trekonderbrekers onderaan het rookgaskanaal. Deze zullen er voor zorgen dat er nooit meer rookgassen in het verkeerde kanaal terecht kunnen komen.

Hiervoor zullen nog een keer de bewoners van de nrs 22,24, 26, 32. kort lastig worden gevallen om de monteurs toegang te verstrekken voor het realiseren van de afvoer.

Hierna zijn we voor zo’n 25 jaar verzekerd van goede rookgas ventilatie en kunnen we met een gerust hart de komende energie transitie in Almere Haven afwachten.

Binnenschilderwerkzaamheden

Begin Februari werden we overspoeld door de schilders van Propainting die op een goede, vakkundige en snelle wijze onze kozijnen, deuren en muren van een verse-op water basis gebaseerde, laag verf voorzagen. Hiermee voldoen we nu ook hier aan de huidige bouwschriften. De “gele” wand op de begane grond werd in het kader van de entree renovatie wit geschilderd, wat al meteen een mooie en strakke uitstraling gaf. Een aantal bewoners vroeg daarna al om ook de “gele” wanden op de andere etages wit te schilderen . Dit zal ter sprake komen tijdens de komende algemene leden vergadering.

De firma Procoating komt binnenkort nog eenmaal langs om de plafonds en de zijkanten van de balkons aan de noordzijde(vlucht uitgangen) te schilderen met verf die meteen algen werend is.

Renovatie begane grond

De renovatie commissie, bestaande uit de dames Bep Hanse-Claassen, Jolanda Zuithoff, Marjo Borsboom en de heren Gerard Stam en Sebastiaan Willemsen, had ons al beloofd dat de entree er mooi uit zou komen te zien. En inderdaad, nadat de firma Plameco de begane grond van een nieuw en strak plafond had voorzien, was het meteen plezierig om ons gebouw binnen te komen. Mooi licht en modern. Complimenten aan de commissie die heel veel tijd besteed heeft aan de totstandkoming van het plan en voortvarend onderhandeld heeft met de leveranciers.

Maar we zijn er nog niet helemaal.

Het volgende punt dat ook met de renovatie te maken heeft, niet alleen van de begane grond maar ook van de andere verdiepingen, is het vervangen van de vloerbedekkingen en de inloop matten. Deze zijn ook al ruim 20 jaar oud en moeten echt vervangen worden.

Tijdens de komende ledenvergadering zullen we een aantal materialen voorleggen waaruit de ledenvergadering kan kiezen. De bedoeling is dan dat, mits de ledenvergadering er mee akkoord gaat, de vloerbedekkingen in de herfst vervangen gaan worden. Budget hiervoor was al gereserveerd in het Meerjaren Onderhouds Plan (MJOP)

Lift renovatie

Begin Maart is de lift onderhanden genomen. De binnen liftdeuren zijn vervangen en lopen nu weer gesmeerd. Daarnaast zijn een aantal noodzakelijke verbeteringen/vervangingen aangebracht die tijdens de laatste liftkeuring waren voorgesteld.

De werkzaamheden zijn niet helemaal naar tevredenheid uitgevoerd en we zijn dan ook in contact met Skylift om het gekraak van de lift op te lossen. We hopen dat dit binnenkort gerealiseerd wordt.

Vuilnisbakken afsluiten

Vriendelijk willen wij u verzoeken om er voor te zorgen dat na het deponeren van de vuilnis in de vuilnis containers, deze weer op slot te doen. We merken dat soms ook niet bewoners illegaal vuil in onze containers storten, waardoor deze overvol raken. Laat ons weten als u niet over zo’n speciale container sleutel beschikt, dan krijgt u er een van ons.
(Het probleem ontstaat doordat men de klep in de gesloten stand laat dicht vallen. De lip aan de binnenkant verbuigt dan en het slot werkt niet meer).

Tuin/ Borders schoonhouden
De tuin commissie gaat weer aan de slag met de borders. Het zou fijn zijn als we gezamenlijk zorgdragen voor het niet vervuilen van deze borders met sigarettenpeuken, afval etc.

Wat verder te verwachten :

Zo gauw het officieel weer kan, zullen we de algemene ledenvergadering organiseren.

Bijgaand treft u in ieder geval al de jaarstukken over 2020 aan. Binnenkort hopen wij u dan te kunnen uitnodigen voor de ledenvergadering waarin we de jaarstukken mondeling toelichten en voorstellen doen voor de komende periode.

Helaas kunnen we op dit moment ook nog niet aangeven of we weer een klus dag en/of bewoners BBQ/Tapas avond gaan organiseren.
Dit alles hangt af van de maatregelen rond het Corona virus.

Wij hopen u in ieder geval met deze nieuwsflits weer een beetje op de hoogte te hebben gebracht van het reilen en zeilen op en rond ons gebouw en dat u allen veilig en gezond blijft.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groeten
Bert Borsboom, Voorzitter

Nieuwsflits december 2020

Geplaatst op

Nieuws

Almere, December 2020

Beste medebewoners,

Vervanging rookgaskanalen

De werkzaamheden rond het vervangen van de rookgas kanalen zijn achter de rug en voor zo ver wij weten is dat goed en netjes uitgevoerd. Als u andere ervaringen hebt, dan vernemen wij die graag. Langs deze weg willen wij u allen hartelijk bedanken voor de medewerking die u aan de medewerkers van Easy-Line heeft verstrekt. Het is toch altijd spannend als vele mensen moeten medewerken of dat ook daadwerkelijk gebeurt of dat iemand het vergeten is. Maar iedereen heeft geweldig meegewerkt waarvoor onze dank.

(meer…)

Nieuwsflits november 2020

Geplaatst op

Nieuws

Almere, November 2020

Nieuwsflits nr 02/2020 1

Beste medebewoners,

Wij hopen dat u allen tot nu toe goed door het Corona tijdperk bent heen gekomen en dat het goed met u gaat.

Het is en blijft een bizar jaar. Waren we in Juli voorzichtig positief dat het de goede kant op ging was het meteen weer raak deze herfst. Hopelijk is nu echter het eind in zicht.

Het is al weer enige tijd geleden dat u van ons gehoord heeft, wat echter niet betekent dat wij stil hebben gezeten.

(meer…)

Nieuwsflits 2 – 2019

Geplaatst op

 

Nieuws

Beste medebewoners,

Voor u ligt weer een nieuwe editie van de Nieuwsflits van het VvE Quercus1 bestuur waarin diverse actuele onderwerpen worden besproken.

In deze nieuwsflits treft u de volgende onderwerpen :

 • Inspectie rookgas afvoer / Tips nieuwe CV ketels
 • Klusjes dag – Zaterdag 13 Juli 2019
 • AED en reanimatie cursus

Deze nieuwsflits zal ook op de website geplaatst worden.

(meer…)

Nieuwsflits 1 – 2019

Geplaatst op

quercus1.jpg

Nieuws

Beste medebewoners,

Voor u ligt weer een nieuwe editie van de Nieuwsflits van het VvE Quercus1 bestuur waarin diverse actuele onderwerpen worden besproken.

Inmiddels is Pasen voorbij en zullen we de prachtige paas versieringen in de hal en lift weer moeten missen. Bep , zoals gewoonlijk zag het er weer heel mooi uit. Je zou bijna wensen dat het binnenkort kerst is, met kerst versieringen

Maar dat doen we niet. We hopen dat we nog vele verrukkelijke weken van mooi en zonnig weer tegemoet kunnen zien.

Voordat velen van u en wij als bestuur op vakantie gaan wilden wij u op de hoogte brengen van wat er zoal is gebeurd en nog gaat gebeuren.

In deze nieuwsflits treft u de volgende onderwerpen :

 • Terugblik ledenvergadering 2019
 • Verslag tuincommissie
 • Afhandelen restpunten schilderwerk
 • Herbestrating paden langs gebouw
 • Klusjes dag – Zaterdag 13 Juli 2019
 • AED en reanimatie cursus
 • Brandmelders
 • Vloerbedekking Lift
 • Herinrichting binnenzijde gebouw
 • 20 Jaar bestaan BBQ – Zondag 25 Augustus 2019

Deze nieuwsflits zal ook op de website geplaatst worden.

(meer…)

20 Jaar Quercus 1

Geplaatst op

Afgelopen dinsdag 19 maart bij de algemene ledenvergadering van onze vereniging van eigenaren hebben wij het 20 jarig bestaan vast gevierd met gebak, helemaal in stijl. Verderop dit jaar medio Augustus zullen we dit zeker nog verder vieren.

Balkonreiniging Noordzijde van het pand

Geplaatst op

Aan: bewoners van appartementen 32, 34, 40, 48, 50, 56, 64, 66, 68

 

Beste bewoners,

Aanstaande donderdag 6 december worden de balkons aan de noordzijde van het gebouw (boven de entree) gereinigd door de firma van Erven.

De bewoners van de bovengenoemde appartementen worden verzocht om de ramen aan die kant van het gebouw te sluiten om eventueel inwateren door gebruik van de hoge druk reiniging te voorkomen.

 

Met vriendelijke groet,

Joop Zuithoff

Penningmeester