Geen categorie

Nieuwsflits 2 – 2019

 

Nieuws

Beste medebewoners,

Voor u ligt weer een nieuwe editie van de Nieuwsflits van het VvE Quercus1 bestuur waarin diverse actuele onderwerpen worden besproken.

In deze nieuwsflits treft u de volgende onderwerpen :

  • Inspectie rookgas afvoer / Tips nieuwe CV ketels
  • Klusjes dag – Zaterdag 13 Juli 2019
  • AED en reanimatie cursus

Deze nieuwsflits zal ook op de website geplaatst worden.

Inspectie rookgas afvoer / Tips nieuwe CV ketels

Aan de hand van diverse signalen over onze rookgasafvoer hebben wij als bestuur het een en ander uitgezocht over ons Combinatie Luchttoevoer Verbrandingsgasafvoer (CLV) systeem. Installatie bedrijven zoals Feenstra zijn verplicht de eindgebruiker te informeren over risico’s bij het instaleren van een HR Ketel. Ons collectieve CLV systeem is reeds geschikt voor HR ketels. Desondanks dat heeft het bestuur besloten om de installateur Breman Schoorsteentechniek een inspectie uit te laten voeren op de vier CLV kanalen. Hierdoor komen we te weten hoe de CLV kanalen er aan toe zijn en het oplossen van eventuele gebreken te calculeren en in te plannen.

Als eigenaar bent u verantwoordelijk bij het vervangen van uw CV ketel, dat daarbij altijd de rookgasafvoer en toevoer vanaf uw ketel tot aan de schacht wordt vervangen door uw installateur. Evenals het controleren op lekkages van uw gas toevoer leiding.

We zullen binnenkort met een aantal bewoners contact opnemen om een afspraak in te plannen zodat Breman de inspectie goed kan gaan verrichten. Verder zien wij geen problemen bij het installeren van een nieuwe CV ketel. Mits deze vakkundig wordt aangesloten op het clv systeem.

Mocht u of uw installateur vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met Enzio van de technische commissie.

Klusjes dag – Zaterdag 13 Juli 2019

A.s. Zaterdag is het dan zo ver. Een aantal medewoners gaan dan diverse klusjes in, aan en bij het gebouw uitvoeren. Wij beginnen op Zaterdag om 10:30. Als u ook mee wilt doen dan bent u van harte welkom. Hoe meer handen hoe lichter en leuker het werk. Het maakt niet uit als u niet zo technisch of krachtig bent. We kunnen ook mensen gebruiken die de werkers van koffie, thee en/of lekkere hapjes voorzien. Graag zelfs

Wilt u inderdaad wel voor de koffie/thee en of hapjes zorgen, neem dan even contact op met Jolanda Zijthoff(nr 38) of Marjo Borsboom (nr 66). Zij zijn verantwoordelijk voor de binnenmens.

Als u met klusjes wilt meehelpen, kom dan om 10:30 beneden bij de voordeur. Dan gaan we de klussen onder de aanwezigen verdelen. Met elkaar maken we er een fijne en voor alle medebewoners een waardevolle dag van. Dus doe mee!!

AED en reanimatie cursus

De door de ledenvergadering goedgekeurde aanschaf van de AED heeft plaats gevonden en de AED heeft een hele mooie plek gekregen in de begane grond hal waar vroeger de ideeën bus hing. De vele ideeën kunt u nog steeds aan ons doorgeven, maar nu via de website .

Afbeelding met muur, binnen, badkamer, object Automatisch gegenereerde beschrijving

De groene kast waarin de AED zich bevindt is voorzien van een waarschuwingssignaal dat afgaat op het moment de deur van het kastje geopend wordt. Schrik niet als u de AED nodig heeft. Het is als afschrikking bedoeld voor onverlaten.

Afbeelding met container, monitor, muur Automatisch gegenereerde beschrijving

In het kastje zijn naast de AED zelf ook alle benodigde materialen opgeslagen. Wanneer reanimatie toegepast dient te worden, dan kan de AED en de materialen simpel uit de kast gehaald worden. De AED heeft ingebouwde spraak computer die duidelijk aangeeft welke handelingen uitgevoerd dienen te worden. Het is zelf verklarend.

 

Ondertussen hebben 10 bewoners deel genomen aan de reanimatie cursus.

Hier is het gebruik van de AED gedemonstreerd en ook reanimatie door hartmassage en kunstmatige ademhaling geoefend.

Daarnaast is er een What’s app groep “AED spoed Quercus 1” gemaakt.
Daarin zijn alle bewoners opgenomen die eerder te kennen hebben gegeven geen bezwaar te maken tegen publicatie van persoonlijke gegevens. Deze App dient uitsluitend te worden gebruikt voor NOODGEVALLEN!